Merhaba. Sizin pc topluyorum seriniz sayesinde hiç zorlanmadan aksine keyif alarak kendime güzel bir pc topladım. Basit bir sorum olacaktı. Sizin verdiğiniz gerekli watt hesaplama sitesinde hesaplamalarımı ve başka sitelerde de hesaplamalarımı yaptım. Sonuç: 320 ile 350 WATT bandında. Sistemime kaç watt psu almam gerekir?

Sistem Özellikleri

EKRAN KARTI: PNY Nvidia GeForce RTX 3060 XLR8 Dual rgb

İŞLEMCİ : AMD Ryzen 5 5600 (fiyat performans soğutucu önerir misiniz ?)

SOĞUTUCU : SE-224-XT veya PERFAN-120-H kule tipi soğutucu (kesin değil)

ANAKART : MSI MPG B550 GAMING PLUS veya ASUS TUF GAMING B450-PLUS II (eğer performansta fark yoksa fiyat açısından asusu tercih edebilir miyim ?)

RAM : G.Skill Ripjaws V 16 HB (2x8 GB) DDR4-3200 CL16 (daha iyi bir öneriniz var mı ? markayı bilmediğimden endişeliyim)

DEPOLAMA : m2 nvme ssd ( (1 tb fiyat performans bir nvme 3.0 ssd önerir misiniz ?)

Bu sistem için önerim minimum 600 Watt bandında 80+ sertifikalı bir güç kaynağıdır. Değişimli parçalarda 600 Watt'lık bir PSU size sorun yaratmayacaktır. Ayrıca sistemi çok rahat besleyip, olası ısınma sorunlarıyla karşılaşmanızı da engelleyecektir. Fiyat- Performans açısından THERMALTAKE SMART RGB 80PLUS 600W ya da Zalman ZM600-LXII 600W güç kaynağını tercih edebilirsiniz. Eğer bu fiyatlar bütçenizi aşıyorsa 500 Watt olan modelleri de tercih edebilirsiniz. Ancak Frisby, rampage ve everest gibi markalardan uzak durmanızı tavsiye ederim. Onun dışında seçmiş olduğunuz parçaların uyum konusunda bir sorun mevcut değildir. Uyumlu bir sistemdir. Parantez içindeki diğer sorularınızın her biri için ayrı başlıklar açmanız gerekmektedir. Ayrı başlıklar açtığınızda o sorularda yanıtlanacaktır.

Bu başlık için tüm yanıtları okudun.

Yanıt yazmak için oturum açın.